Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόκληση Ερντογάν: Τα γεωτρύπανά μας θα τα συνοδεύουν φρεγάτες

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα», δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος. «Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τι θα κάνει», συμπληρώνει αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Πρόκληση Ερντογάν: Τα γεωτρύπανά μας θα τα συνοδεύουν φρεγάτες

Σε άνευ προηγουμένου προειδοποιήσεις προέβη το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προς την Ελλάδα για το θέμα της ανατ. Μεσογείου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT συνέστησε στην Ελλάδα να μάθει τα όριά της πριν απευθυνθεί στην Τουρκία και προειδοποίησε ότι αν δεν το κάνει, η Άγκυρα ξέρει να απαντήσει.

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τι θα κάνει», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος δείχνοντας πάλι το νέο χάρτη που παρουσίασε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας με τις 7 περιοχές κοντά στην Κρήτη, όπου θα διενεργηθούν έρευνες φυσικού αερίου από τα Τουρκικά Πετρέλαια στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού συμφώνου, είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση στα σχέδια αυτά και ότι το πολεμικό του ναυτικό είναι έτοιμο για όλα.

«Σε αυτό τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε 3 πλωτά γεωτρύπανα και 2 ερευνητικά πλοία και όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τούς έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν, φυσικά, για να κουνήσουν το μαντίλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το οτιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ, έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v