Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H αμερικανική οικονομία ανέκτησε 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

Τη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα. Στο 11,1% υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας. Πάνω από 1 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για 15η εβδομάδα.

H αμερικανική οικονομία ανέκτησε 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο νούμερο από το 1939, που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Eν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από 13,3% τον Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανακτηθούν 3 εκατ. από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Η ενίσχυση της απασχόλησης έρχεται να προστεθεί σε σειρά οικονομικών δεικτών που δείχνουν ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όπως η μεταποίηση και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ωστόσο, το υπουργείο Εργασίας έλαβε υπόψη του στοιχεία ως τις 12 Ιουνίου και ως εκ τούτου η έκθεση δεν αποτυπώνει το νέο κύμα «λουκέτων» σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε ξεχωριστή έκθεση, το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στο 1,427 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 27 Ιουνίου από 1,48 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι η 15η διαδοχική εβδομάδα στην οποία καταγράφονται πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τα «εντυπωσιακά» στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι η οικονομία μας βρυχάται (…) Αυτοί είναι ιστορικοί αριθμοί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ο οποίος έχει αναγάγει την οικονομία σε βασικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v