Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Φάουτσι συνιστά νέο lockdown για κάποιες πολιτείες

Ισως είναι η καλύτερη κίνηση για τις πολιτείες που είναι ξανα στο κόκκινο των μολύνσεων, τόνισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ. Κάνει λόγο για εκθετική αύξηση κρουσμάτων, στις 100.000.

O Φάουτσι συνιστά νέο lockdown για κάποιες πολιτείες

Οι πολιτείες στις οποίες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβάλουν lockdown όπως έκανε η χώρα όταν τη χτύπησε για πρώτη φορά ο ιός, τόνισε ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι.

Οι ΗΠΑ σημειώνουν ρεκόρ νέων κρουσμάτων, κυρίως λόγω της έξαρσης της πανδημίας στις πολιτείες του Νότου. Την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί κατά μέσο όρο 52.444 νέα κρούσματα την ημέρα, περίπου 20,3% υψηλότερα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτό που βλέπουμε είναι εκθετική αύξηση. Έφτασε στα 40.000 με 50.000 κρούσματα από περίπου 20.000. Μιλάμε για διπλασιασμό. Αν συνεχίσουμε έτσι, τότε δύο φορές το 50 μας κάνει 100» προειδοποίησε ο κ. Φάουτσι σε podcast της Wall Street Journal.

«Οποιαδήποτε πολιτεία έχει σοβαρό πρόβλημα, η πολιτεία αυτή πρέπει να εξετάσει σοβαρά το lockdown. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό γιατί κάθε πολιτεία είναι διαφορετική» πρόσθεσε.

Αν και η μέση ηλικία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό έχει υποχωρήσει σε πολλές πολιτείες, ο κ. Φάουτσι επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία είναι πιο ευάλωτα. Όπως ανέφερε, ήδη έχει καταγραφεί αύξηση των νοσηλειών σε κάποιες πολιτείες. «Βλέπουμε ότι οι ΜΕΘ είναι σχεδόν γεμάτες, οπότε αυτό που συμβαίνει δεν είναι ασήμαντο. Έχει αντίκτυπο» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v