Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντιλ διάσωσης $1,5 δισ. έκλεισε η Virgin Atlantic

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η συμφωνία γίνεται μόνο με ιδιώτες μετόχους και πιστωτές, για να εξασφαλίσει το μέλλον της μετά την κρίση της Covid-19. Ξεκινά πάλι τις επιβατικές πτήσεις στις 20 Ιουλίου.

Ντιλ διάσωσης $1,5 δισ. έκλεισε η Virgin Atlantic

Συμφωνία αξίας 1,2 δισ. βρετανικών λιρών (1,5 δισ. δολαρίων) έκλεισε η Virgin Atlantic, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία κορωνοϊού.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το ντιλ διάσωσης γίνεται μόνο με ιδιώτες μετόχους και πιστωτές αξίας, για να εξασφαλίσει το μέλλον της μετά την κρίση της Covid-19.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ιδρυτής της Ρίτσαρντ Μπράνσον, του οποίου η Virgin Group κατέχει το 51% της Virgin Atlantic, ενώ η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta κατέχει το 49%, δήλωσε τον Απρίλιο ότι η αεροπορική εταιρεία θα επιβιώσει μόνο εάν λάβει υποστήριξη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Η Virgin Group θα επενδύσει 200 εκατ. λίρες, ως μέρος των 600 εκατ. που δίνουν οι μέτοχοι. 

Ο νέος συνεργάτης Davidson Kempner Capital Management, μια εταιρεία επενδύσεων, θα παρέχει επίσης 170 εκατ. λίρες σε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ οι πιστωτές παρέχουν στην αεροπορική εταιρεία υποστήριξη μέσω αναστολών πληρωμών αξίας άνω των 450 εκατ. λιρών.

Συνολικά, η υποστήριξη αξίας είναι 1,2 δισ. λιρών για 18 μήνες. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία ξεκινά εκ νέου τις επιβατικές πτήσεις στις 20 Ιουλίου, δήλωσε ότι στοχεύει να επιστρέψει στην κερδοφορία από το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v