Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Καλωσόρισε την πρόταση Κομισιόν για ένα ευμέγεθες πακέτο στήριξης της οικονομίας της Ευρώπης, η επικεφαλής της ΕΚΤ. Ζήτησε από τους ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Άνιση η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας.

Λαγκάρντ: Οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Ανιση» χαρακτήρισε η Κριστίν Λαγκάρντ την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία, που βρίσκεται στα πρώτα της βήματα. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας, επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα είναι αυξημένη καθώς και ότι η ύφεση το β’ τρίμηνο φαίνεται πως είναι εντός των προβλέψεων που έχει διατυπώσει η τράπεζα.

Οπως είπε, η οικονομική δραστηριότητα φαίνεται να ανακάμπτει το γ' τρίμηνο, αλλά η ταχύτητα και το εύρος παραμένουν «αβέβαια». 

Ισχυρή, στοχευμένη και προσωρινή πρέπει να είναι η δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας, σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΚΤ. «Καλωσορίζουμε» την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, τόνισε. «Είναι σημαντικό οι ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα σε ένα φιλόδοξο πακέτο».

Σχολιάζοντας την εικόνα σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά και θα αρχίσει να αυξάνει εκ νέου το 2021. 

Σε ό,τι αφορά δε την αγορά ομολόγων στο πλαίσιο του QE, σημείωσε ότι έγιναν εμπροσθοβαρείς κινήσεις και το τελευταίο διάστημα περιορίστηκαν, δεδομένου ότι οι αγορές έγιναν πιο σταθερές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v