Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο... Χάνος που κέρδισε 100 εκατ. δολάρια από τη Wirecard

Ο hedge fund manager που προέβλεψε την κατάρρευση του ενεργειακού κολοσσού Enron είχε στοιχηματίσει εναντίον της γερμανικής εταιρείας fintech.

Ο... Χάνος που κέρδισε 100 εκατ. δολάρια από τη Wirecard

Ο πασίγνωστος short seller Τζιμ Χάνος έβγαλε σχεδόν 100 εκατ. δολάρια στοιχηματίζοντας εναντίον της γερμανικής εταιρείας πληρωμών Wirecard, σύμφωνα με τους FT.

Για τον κ. Χάνο, επρόκειτο για μια «κλασική ιστορία». «Οι λέξεις-κλειδιά, τα νούμερα που δεν έβγαζαν νόημα, το επιχειρηματικό μοντέλο που φαινομενικά δεν έβγαζε νόημα», είπε στους FT. Ο ίδιος άνοιξε μια μικρή θέση short στη Wirecard πέρυσι. Αύξησε το στοίχημα μετά τα έγγραφα που δημοσίευσαν τον Οκτώβριο οι FT, που έδειχναν ότι τα κέρδη σε βασικές θυγατρικές της Wirecard ήταν «φουσκωμένα» και πως ονόματα πελατών που είχε δώσει στην ΕΥ δεν υπήρχαν.

Ο κ. Χάνος, γνωστότερος διότι πρόβλεψε την κατάρρευση του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού Enron πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, δήλωσε πως ένα ακόμα σημάδι πως «κάτι πήγαινε πολύ στραβά» στη Wirecard ήρθε τον Απρίλιο, όταν ο όμιλος πληρωμών απέτυχε να περάσει έλεγχο της KPMG.

Τον περασμένο μήνα, η Wirecard υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, μετά την παραδοχή ότι μετρητά της ύψους 1,9 δισ. ευρώ πιθανότατα «δεν υπήρχαν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v