Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εκτακτη οδηγία ασφαλείας για 2.000 αεροσκάφη Boeing

Θα πρέπει να γίνουν επιθεωρήσεις και ενδεχομένως να πρέπει να αντικατασταθεί μία συγκεκριμένη βαλβίδα στον κινητήρα, που μπορεί να κολλήσει στην ανοιχτή θέση. Τέσσερις αναφορές για απρόσμενες διακοπές λειτουργίας.

ΗΠΑ: Εκτακτη οδηγία ασφαλείας για 2.000 αεροσκάφη Boeing

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) εξέδωσε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί  από τις εταιρείες που εκτελούν πτήσεις με Boeing 737 επιβατικά αεροσκάφη να επιθεωρήσουν και ενδεχομένως να αντικαταστήσουν ένα βασικό στοιχείο στον κινητήρα, μετά από 4 αναφορές για απρόσμενες διακοπές λειτουργίας του κινητήρα.

Σύμφωνα με το NBC New York, η οδηγία της FAA ισχύει για οποιοδήποτε 737 δεν έχει πετάξει για επτά ή περισσότερες συνεχόμενες ημέρες. Θα πρέπει να γίνουν επιθεωρήσεις και ενδεχομένως να πρέπει να αντικαταστήσουν μια συγκεκριμένη βαλβίδα, που μπορεί να κολλήσει στην ανοιχτή θέση. 

Oπως μεταδίδει το Reuters, αφορά 2.000 αεροσκάφη Boeing 737 NG και Classic που είναι εγγεγραμμένα στις ΗΠΑ.

Η Boeing δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει δώσει συμβουλές για επιθεώρηση των αεροπλάνων. Πρόσθεσε ότι «με τα αεροπλάνα να είναι σε αποθήκες ή να χρησιμοποιούνται σπάνια λόγω της χαμηλότερης ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η βαλβίδα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητη στη διάβρωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v