Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Emirates επαναφέρει πλήρως τους μισθούς από τον Οκτώβριο

Η κυβέρνηση έχει δώσει 2 δισ. δολάρια βοήθεια στην αεροπορική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να προσγειώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της τον Μάρτιο.

Η Emirates επαναφέρει πλήρως τους μισθούς από τον Οκτώβριο

Στην πλήρη αποκατάσταση των μισθών από τον Οκτώβριο θα προχωρήσει η Emirates, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το προσωπικό.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι προειδοποίησε ωστόσο για περαιτέρω μείωση του κόστους λόγω προοπτικών για «πιο βραδεία ανάκαμψη». Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους, η κρατική αεροπορική εταιρεία ευχαρίστησε το προσωπικό για τη βοήθεια μείωσης του κόστους «εν μέσω της χειρότερης αναταραχής στην ιστορία μας».

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων πιλότων, έχουν απολυθεί, ενώ πολλοί είδαν τους μισθούς τους μειωμένους κατά 50% τον Απρίλιο, εν μέσω παγκόσμιας μείωσης των ταξιδιών που προκλήθηκε από την πανδημία.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα -υπάρχουν πολλές προκλήσεις ακόμη, σε ένα περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας και θα πρέπει να ανταποκριθούμε ανάλογα και αποφασιστικά», έγραψε ο Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates.

Η «άνευ προηγουμένου δύσκολη οικονομική κατάσταση» θα οδηγούσε σε πιο «δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε ο σεΐχης Ahmed. Τα επιδόματα, τα οποία δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2014, θα προσαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου, πρόσθεσε. Το προσωπικό της Emirates επωφελείται από γενναιόδωρες επιδοτήσεις στέγασης και σχολικής εκπαίδευσης.

Το ενημερωτικό δελτίο ομολόγων δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει δώσει 2 δισ. δολάρια βοήθεια στην αεροπορική εταιρεία, η οποία αναγκάστηκε να προσγειώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της τον Μάρτιο.

Επέστρεψε $1,4 δισ. στους πελάτες της

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι επέστρεψε 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της, έπειτα από ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας της Covid-19.

«Η Emirates αποκαλύπτει ότι επέστρεψε περισσότερα από 5 δισ. ντιράμ», ήτοι 1,4 δισ. δολάρια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

«Περισσότερα από 1,4 εκατ. αιτήματα για επιστροφή χρημάτων αντιμετωπίστηκαν από τον Μάρτιο, το οποίο αντιπροσωπεύει το 90% του συνόλου των αιτημάτων», προσθέτει η εταιρεία του Ντουμπάι.

Η Emirates κατέγραψε καθαρό κέρδος 1,1 δισ. ντιράμ (288 εκατ. δολάρια) για το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο, έναντι 237 εκατ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή ήταν η 32η συνεχόμενη χρονιά που κατέγραψε κέρδη η Emirates, αλλά τα αποτελέσματά της για το 2020 αναμένεται να σημειώσουν πτώση εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Η Emirates σημειώνει ότι σήμερα εξυπηρετεί 80 προορισμούς (έναντι περισσότερων από 140 πριν από την πανδημία) και σκοπεύει σταδιακά να επεκτείνει το δίκτυό της, με τη χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας Άντελ Αλ Ρέντα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία προβλέπει να έχει ξαναρχίσει τις πτήσεις της προς όλους τους «προορισμούς του δικτύου της» ως το καλοκαίρι του 2021.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v