Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κογκρέσο: Η Boeing έκρυψε ελαττώματα του 737 MAX

Οι βουλευτές διαπίστωσαν επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) απέτυχε να προστατεύσει το ταξιδιωτικό κοινό, εν μέρει λόγω της «υπερβολικής» ανάθεσης εργασιών πιστοποίησης στην Boeing.

Κογκρέσο: Η Boeing έκρυψε ελαττώματα του 737 MAX

Αστοχίες στον σχεδιασμό, στη διαχείριση και στις κανονιστικές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του 737 Max προηγήθηκαν του θανάτου 346 ανθρώπων κατά τη διάρκεια δύο συγκρούσεων του δημοφιλούς αεροσκάφους Boeing, σύμφωνα με έκθεση του Κογκρέσου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η εταιρεία τα έκρυψε τόσο από τους πιλότους όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς αγωνιζόταν να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η έκθεση 238 σελίδων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών και Υποδομών περιγράφει την Boeing ως μία εταιρεία που έδωσε προτεραιότητα στα κέρδη έναντι της ασφάλειας, ενώ δίνει λεπτομέρειες για «ενοχλήσεις» που σχετίζονται με έρευνες υπαλλήλων, οι οποίες έδειχναν ότι κάποιοι είχαν εμπειρία «αδικαιολόγητης πίεσης» καθώς η εταιρεία προσπαθούσε να τελειώσει το αεροπλάνο και να ανταγωνιστεί την αντίπαλη Airbus. Η έκθεση αναφέρει ότι οι ανησυχίες για το αεροσκάφος δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς για την προώθηση αλλαγών στον σχεδιασμό.

Οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι η  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) απέτυχε να προστατεύσει το ταξιδιωτικό κοινό, εν μέρει λόγω της «υπερβολικής» ανάθεσης εργασιών πιστοποίησης στην Boeing.
Τα αποτελέσματα της έρευνας κυκλοφόρησαν καθώς πλησιάζει η νέα πιστοποίηση των αεροπλάνων από τις ρυθμιστικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v