Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Νέες ενέσεις 25 δισ. ζητούν οι αεροπορικές

Ο κλάδος ζητάει από το Κογκρέσο την παράταση του προγράμματος οικονομικής υποστήριξής τους, προκειμένου να αποτραπούν απολύσεις εργαζομένων από την 1η Οκτωβρίου. Απειλή για 19.000 εργαζόμενους της American Airlines.

ΗΠΑ: Νέες ενέσεις 25 δισ. ζητούν οι αεροπορικές

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ κάνουν μία τελευταία προσπάθεια, με στόχο να πείσουν το Κογκρέσο να τους χορηγήσει ένα νέο οικονομικό πακέτο 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο χιλιάδες εργαζόμενοί τους να τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές των αεροπορικών εταιρειών American Airlines, United Airlines και JetBlue Airways, αλλά και οι μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, το απόγευμα, συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ζητώντας την παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος υποστήριξης μισθοδοσίας, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως σε επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση των εργαζομένων στο μισθολόγιο.

«Δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της American Airlines Νταγκ Πάρκερ, επιβεβαιώνοντας ότι η αναφερόμενη αεροπορική εταιρεία θα θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 19.000 εργαζόμενους από την 1η Οκτωβρίου, αν δεν λάβει οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v