Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη θάλασσα παραμένουν 400.000 ναυτικοί λόγω Covid-19

Ορισμένοι έχουν μπαρκάρει εδώ και 17 ή περισσότερους μήνες. Τα διεθνή εργασιακά πρότυπα επιτρέπουν συνεχόμενη παραμονή επί 11 μήνες το πολύ. Ο ΟΗΕ πιέζει ναυτιλιακές εταιρείες και κυβερνήσεις να βρουν λύση. Υπό πίεση το παγκόσμιο εμπόριο.

Στη θάλασσα παραμένουν 400.000 ναυτικοί λόγω Covid-19

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι περίπου 400.000 ναυτικοί σε όλο τον κόσμο δεν επιτρέπεται να βγουν στην ξηρά, λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, με ορισμένους από αυτούς να είναι στη θάλασσα για 17 ή περισσότερους μήνες.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την πρακτική και την χαρακτήρισε απάνθρωπη. Τα διεθνή εργασιακά πρότυπα επιτρέπουν συνεχόμενη παραμονή επί 11 μήνες το πολύ.

Ο ΟΗΕ κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις να βρουν λύσεις, ζητώντας επίσης από τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία να ασκήσουν ανάλογη πίεση κι αυτές, καθώς η κατάσταση επηρεάζει το 90% του παγκόσμιου εμπορίου.

Ιδιαίτερα πληττόμενοι, πάντως, είναι οι ναυτικοί στα εμπορευματοκιβώτια και σε άλλα φορτηγά πλοία, σε αλιευτικά σκάφη, πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v