Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επιστροφή των Boeing 737 MAX εγκρίνει η Ευρώπη

Τα αεροπλάνα έχουν καθηλωθεί από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο συντριβές σε λιγότερο από έξι μήνες, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άτομα.

Την επιστροφή των Boeing 737 MAX εγκρίνει η Ευρώπη

Η κορυφαία ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αεροπορίας είναι ικανοποιημένη από τις αλλαγές στα Boeing 737 MAX και θεωρεί ότι έχουν καταστήσει το αεροσκάφος αρκετά ασφαλές για να επιστρέψει στους ουρανούς, πριν τελειώσει το 2020.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency - EASA) πραγματοποιεί τελικές αναθεωρήσεις εγγράφων πριν από ένα σχέδιο οδηγίας αξιοπλοΐας που αναμένεται να εκδώσει τον επόμενο μήνα.

Αυτό θα ακολουθηθεί από τέσσερις εβδομάδες δημόσιων σχολίων, ενώ η ανάπτυξη του αποκαλούμενου συνθετικού αισθητήρα θα διαρκέσει 20 με 24 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Boeing συμφώνησε να εγκαταστήσει έναν συνθετικό τρίτο αισθητήρα σε όλες τις μελλοντικές εκδόσεις του MAX, ο οποίος θα πρέπει να λειτουργεί ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για το ζήτημα που προκάλεσε τις δύο συντριβές αεροσκαφών.

«Η ανάλυσή μας δείχνει ότι είναι ασφαλές και ότι το επίπεδο ασφάλειας που φτάσαμε, είναι αρκετά υψηλό για εμάς», δήλωσε ο διευθυντής του EASA Πάτρικ Κι, σε συνέντευξή του. «Αυτό που συζητήσαμε με την Boeing είναι το γεγονός ότι με τον τρίτο αισθητήρα, θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας».

Τα 737 MAX έχουν καθηλωθεί από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο συντριβές σε λιγότερο από έξι μήνες, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άτομα.

Ο Ky είπε ότι ο συνθετικός αισθητήρας θα απλοποιήσει τη δουλειά των πιλότων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v