Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρηκτικό ριμπάουντ 33,1% για την αμερικανική οικονομία το 3ο τρίμηνο

Είναι ο πιο γρήγορος ρυθμός από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε να διατηρεί αρχεία το 1947, μετά την ιστορική πτώση κατά 31,4% του δεύτερου τριμήνου. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 31%.

Εκρηκτικό ριμπάουντ 33,1% για την αμερικανική οικονομία το 3ο τρίμηνο

Ρεκόρ ανάπτυξης σημείωσε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, καθώς το πακέτο των 3 τρισ. δολαρίων που δόθηκε στους Αμερικανούς για την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας τροφοδότησε ιστορικές καταναλωτικές δαπάνες.

Πέντε μόλις ημέρες πριν την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την εκπληκτική ανάκαμψη του ΑΕΠ- μετά τη βαθύτερη πτώση του των τελευταίων 73 ετών- ως πλεονέκτημα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 33,1% το τρίτο τρίμηνο. Είναι ο πιο γρήγορος ρυθμός από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε να διατηρεί αρχεία το 1947, μετά την ιστορική πτώση κατά 31,4% του δεύτερου τριμήνου. 

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 31%. 

Ο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης ήρθε αφότου οι Πολιτείες έκλεισαν τις οικονομίες τους, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση της Covid-19, την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε ως πανδημία στις 11 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, 751.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποβλήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξουν 778.000 νέοι άνεργοι. Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι 40.000 λιγότερες από την προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v