Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά σε lockdown η Αγγλία

Λαμβάνουμε σκληρά μέτρα για να αποφευχθεί η «ιατρική και ηθική καταστροφή» της υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον. Κλειστά τα καταστήματα λιανικής για έναν μήνα. Ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια.

Ξανά σε lockdown η Αγγλία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την επιβολή δεύτερου lockdown για την Αγγλία. 

Όπως μεταδίδει το BBC, ο κ. Τζόνσον τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η «ιατρική και ηθική καταστροφή» της υπερφόρτωσης του εθνικού συστήματος υγείας. 

Τα καταστήματα που δεν προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης θα κλείσουν για τέσσερις εβδομάδες, όπως και ο τομέας της φιλοξενίας, σημείωσε.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το προηγούμενο lockdown, τα σχολεία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Μετά τις 2 Δεκεμβρίου, τα μέτρα θα χαλαρώσουν. 

«Τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά αυτή τη χρονιά, ίσως πολύ διαφορετικά, αλλά ελπίζω ειλικρινά και πιστεύω ότι λαμβάνοντας τώρα σκληρά μέτρα θα επιτρέψουμε στις οικογένειες σε όλη τη χώρα να είναι μαζί» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε σήμερα το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19, ένα νέο ορόσημο τη στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο εθνικό lockdown στην Αγγλία.

«Μεταξύ της 31ης Ιανουαρίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 1.011.660 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 21.915 νέα κρούσματα καταγράφηκαν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, έχει καταγράψει συνολικά 46.555 θανάτους που επήλθαν μέσα σε 28 ημέρες μετά τη διάγνωση των ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2.

Οι 326 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v