Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύμα πτωχεύσεων χτυπά τα Mall στις ΗΠΑ

Zήτησαν προστασία από τους πιστωτές, λόγω Covid-19 πιέσεων στους μισθωτές τους και ακολούθως στους ίδιους. Δεν δούλεψε η διαπραγμάτευση των ενοικιαστών καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων για την καταβολή ενοικίων εν μέσω lockdown.

Κύμα πτωχεύσεων χτυπά τα Mall στις ΗΠΑ

Τα αδύναμα εμπορικά κέντρα (Mall) της Αμερικής υπέστησαν διπλό χτύπημα το Σαββατοκύριακο καθώς δύο μεγάλοι ιδιοκτήτες ακολούθησαν τον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των πτωχεύσεων καταφεύγοντας στο Κεφάλαιο 11 περί προστασίας από τους πιστωτές.

Η Pennsylvania Real Estate Investment Trust και η CBL & Associates Properties Inc. ζήτησαν προστασία από τους πιστωτές την Κυριακή, επικαλούμενες τις πανδημικές πιέσεις στους μισθωτές τους και με τη σειρά τους, τους ίδιους. 

Δεν δούλεψε η διαπραγμάτευση των ενοικιαστών καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων όσον αφορά την καταβολή ενοικίων εν μέσω lockdown. Πρόκειται για εμπορικές συμβάσεις, οι οποίες δεσμεύονται από σημαντικές ρήτρες για αμφότερες τις πλευρές. Πέραν του σταθερού μισθώματος υπολογίζεται και ποσοστό επί του τζίρου ως ποσό που εισπράττουν οι διαχειριστές, ωστόσο και οι δύο παράμετροι έχουν μπει σε καθεστώς «διαπραγμάτευσης» στον καιρό της καραντίνας.

Τα δύο REIT καλύπτουν μαζί περίπου 87 εκατ. τετραγωνικά πόδια ακινήτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, αναφέρει το Bloomberg.

Η πανδημία επιδείνωσε μια ήδη άσχημη κατάσταση για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, με μια σειρά αλυσίδων να πέφτει θύμα καθώς οι πελάτες τους μετατοπίστηκαν σε διαδικτυακές αγορές. 

Οι J.C. Οι Penney Co., J. Crew Group και ο ιδιοκτήτης της Ann Taylor είναι μεταξύ των δεκάδων αλυσίδων που έχουν ζητήσει προστασία από το δικαστήριο από τότε που τα lockdown για την αντιμετώπιση της Covid-19 βούλιαξαν τις αγορές από τα φυσικά κατάστημα φέτος.

Η CBL μετρά 107 ακίνητα σε 26 πολιτείες στο χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένων κλειστών Mall, καταστημάτων και υπαίθριων κέντρων λιανικής, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Η PREIT  διαθέτει Mall, στην Πενσυλβάνια, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Βιρτζίνια, τη Μέριλαντ και το Μίσιγκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v