Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικότητα 70% για το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca

Τι έδειξε η ενδιάμεση ανάλυση κλινικών δοκιμών. Πλεονέκτημα το γεγονός ότι μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε κανονικές συνθήκες ψύξης, μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, σε αντίθεση με την Pfizer.

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικότητα 70% για το εμβόλιο Οξφόρδης-AstraZeneca

Η ενδιάμεση ανάλυση κλινικών δοκιμών έδειξε ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca που αναπτύσσει μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει αποτελεσματικότητα κατά μέσο όρο 70% όσον αφορά την προστασία από την Covid-19, όπως μεταδίδει το CNBC. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Pascal Soriot, διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα μας ενάντια στην πανδημία. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια αυτού του εμβολίου επιβεβαιώνουν ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικό κατά της Covid-19 και θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία».

Εν τω μεταξύ, η AstraZeneca είπε ότι το εμβόλιο Covid-19 μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε κανονικές συνθήκες ψύξης μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, σε αντίθεση με αυτό της Pfizer. Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna φαίνεται επίσης να έχει αυτό το πλεονέκτημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v