Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση για έγκριση του εμβολίου κορωνοϊού υπέβαλε η Moderna

Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο για την πρόληψη της Covid-19 είναι περισσότερο από 94% αποτελεσματικό και ασφαλές. Αίτηση στην αμερικανική FDA. Δεύτερη εταιρεία που προχωράει.

Αίτηση για έγκριση του εμβολίου κορωνοϊού υπέβαλε η Moderna

Εκτακτη έγκριση ζήτησε η Moderna τη Δευτέρα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για το εμβόλιο κορωνοϊού, καθώς τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι περισσότερο από 94% αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 και ασφαλές. 

Επίσης σήμερα, σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η Moderna είναι η δεύτερη φαρμακευτική εταιρεία που ζητά επείγουσα χρήση από την FDA, αφότου η Pfizer, μία άλλη πρωτοπόρος στον αγώνα εμβολίων Covid-19, υπέβαλε αίτηση για την ίδια άδεια στις 20 Νοεμβρίου.

Η υποβολή αίτησης στον FDA σημαίνει ότι ορισμένοι Αμερικανοί θα  πάρουν τις πρώτες δόσεις της Moderna μέσα σε λίγες εβδομάδες.

O υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ δήλωσε ότι τα δύο πρώτα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού θα χορηγηθούν στους Αμερικανούς πριν από τα Χριστούγεννα. Ο Αζάρ σημείωσε στο CBS ότι ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα απευθυνθούν αργότερα σήμερα στους κυβερνήτες για να συζητήσουν το θέμα των εμβολίων και ποιες πληθυσμιακές ομάδες θα πρέπει να προηγηθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού.

Η νέα ανάλυση από τη Moderna αξιολόγησε 196 επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19 μεταξύ των 30.000 συμμετεχόντων στη δοκιμασία τελικού σταδίου. Η εταιρεία δήλωσε ότι 185 περιπτώσεις Covid παρατηρήθηκαν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου έναντι 11 περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου 94,1%, δήλωσε η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v