Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας σε εστίες κορωνοϊού

H Φιλαδέλφεια και τις μεσοδυτικές πολιτείες η οικονομική δραστηριότητα άρχισε να επιβραδύνεται τον Νοέμβριο καθώς αυξάνονταν τα περιστατικά covid-19, τονίζει η Fed στη Beige Book.

Fed: Σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας σε εστίες κορωνοϊού

Η Fed κατέγραψε «ελάχιστη ή μηδενική ανάπτυξη» στις τέσσερις από τις 12 περιφέρειες της και μόνο ήπια ανάπτυξη στις υπόλοιπες τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη Φιλαδέλφεια και τις μεσοδυτικές πολιτείες «η οικονομική δραστηριότητα άρχισε να επιβραδύνεται τον Νοέμβριο καθώς αυξάνονταν τα περιστατικά covid-19», αναφέρει η κεντρική τράπεζα στη Beige Book, τη μηνιαία της έκθεση για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Μολονότι κάποιοι τομείς όπως η μεταποίηση ενισχύθηκαν, αυξάνονται τα σημάδια αποδυνάμωσης της οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκθεση αναφέρει ότι σε διάφορες περιφέρειες καταγράφηκε επιδείνωση στα χαρτοφυλάκια δανείων, ειδικά όσον αφορά στα δάνεια στους τομείς λιανικής και ψυχαγωγίας και φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, σε περιοχές που ο τομέας της εστίασης δέχθηκε ισχυρό πλήγμα υπήρξαν περιπτώσεις όπου εργοστάσια δυσκολεύονταν να βρουν εργαζομένους για να καλύψουν την εκρηκτική άνοδο στις πωλήσεις αγαθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v