Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ, 5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Ενεργειακή κρίση χτυπάει τα ηλεκτρικά δίκτυα. Σε διακοπές ρεύματος προχωρούν οι εταιρείες για να περιορίσουν τη ζήτηση και να μην καταρρεύσουν, την ώρα που η κακοκαιρία είναι άνευ προηγουμένου.

Στην «κατάψυξη» οι ΗΠΑ, 5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Η ενεργειακή κρίση που πλήττει τα ηλεκτρικά δίκτυα στις ΗΠΑ δεν έδειξε κανένα σημάδι υποχώρησης την Τρίτη, καθώς οι διακοπές ρεύματος άφησαν σχεδόν 5 εκατ. ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με άνευ προηγουμένου κρύο καιρό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, για να αποφευχθεί η κατάρρευση των δικτύων τους, οι προμηθευτές από τη Βόρεια Ντακότα έως το Τέξας προχωρούν σε διακοπές ρεύματος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, για να περιορίσουν τη ζήτηση.

Οι σοβαρές διακοπές είναι πιθανό να συνεχιστούν όλη την Τρίτη, ενώ η χώρα θα παραμείνει στην «κατάψυξη» τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Το Southwest Power Pool, το οποίο ελέγχει ένα δίκτυο που εκτείνεται σε 14 πολιτείες από τη Βόρεια Ντακότα έως την Οκλαχόμα, έδωσε εντολή για εκ περιτροπής διακοπές για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τέξας, διαθέτοντας περισσότερους πόρους για βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v