Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chicago Alfresco: Επιχορηγήσεις έως και $250.000 σε ιδέες για τραπεζάκια έξω

Το Σικάγο ενθαρρύνει τα εμπορικά επιμελητήρια και άλλες ομάδες να παρουσιάσουν τα σχέδια τους για υπαίθριους χώρους φαγητού σε δρόμους, σοκάκια ή πλατείες της πόλης.

Chicago Alfresco: Επιχορηγήσεις έως και $250.000 σε ιδέες για τραπεζάκια έξω

Πρωτοβουλία στον σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων στον χώρο της εστίασης ξεκίνησε στο Σικάγο, σε μία εποχή που λόγω κορωνοϊού τα τραπεζάκια σε ανοιχτούς χώρους φαίνεται να είναι η μόνη λύση για τη λειτουργία της εστίασης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, προσφέρονται επιχορηγήσεις έως και 250.000 δολαρίων για «βελτίωση των ανοιχτών χώρων», μέσω του προγράμματος Chicago Alfresco.

Σε μια προσπάθεια περαιτέρω επέκτασης των επιλογών εστίασης στο Σικάγο φέτος, αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν αυτή τη νέα πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τις κοινοτικές ομάδες να σχεδιάσουν χώρους εστίασης που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε δρόμους, σοκάκια ή πλατείες της πόλης. Η πόλη ενθαρρύνει τα εμπορικά επιμελητήρια και άλλες ομάδες να παρουσιάσουν τα σχέδια τους. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από δωρεά 2,5 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo. Επιχορηγήσεις έως και 250.000 δολαρίων θα δοθούν σε ομάδες όπως τοπικά εμπορικά επιμελητήρια, παρόχους ειδικών υπηρεσιών και άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για τη δημιουργία «μακροπρόθεσμων ενεργών κοινοτικών χώρων που υποστηρίζουν την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v