Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φέτος ολοκληρώνεται η κατασκευή του Nord Stream 2

«Η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη και μένει να γίνει ακόμη δουλειά. Θα ολοκληρωθεί σίγουρα φέτος. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 90-92%», σημείωσε ο Πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom.

Φέτος ολοκληρώνεται η κατασκευή του Nord Stream 2

Φέτος θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Nord Stream 2, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom, Viktor Zubkov

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, σημείωσε: «Η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη και μένει να γίνει ακόμη δουλειά. Θα ολοκληρωθεί σίγουρα φέτος. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 90-92%».

Το έργο Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο σειρών αγωγών με συνολική χωρητικότητα 55 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως από τις ακτές της Ρωσίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως τη Γερμανία.

Η κατασκευή του τέθηκε σε αναστολή τον Δεκέμβριο του 2019 όταν η ελβετική εταιρεία τοποθέτησης αγωγών Allseas σταμάτησε τα έργα λόγω κυρώσεων των ΗΠΑ. Ωστόσο, η κατασκευή ξανάρχισε τον Δεκέμβριο του 2020. Ο αγωγός επί του παρόντος βρίσκεται υπό κατασκευή στα χωρικά ύδατα της Δανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v