Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης

Μεγάλη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Βουτιά 13,1% στο προσωπικό εισόδημα. Στο 0,5% επιβραδύνθηκε η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών σκαρφάλωσε ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), τον οποίο χρησιμοποιεί η Fed ως βασικό δείκτη για τον πληθωρισμό, επιβεβαιώνοντα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τον Απρίλιο. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Παρασκευή, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,5% τον Μάρτιο. Η αύξηση αυτή οδήγησε την ετήσια άνοδο του δείκτη στο 3,6% από 2,4% τον Μάρτιο.

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης ενισχύθηκε στο 3,1% σε ετήσια βάση, μετά από μηνιαία άνοδο 0,7%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 1991.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Απρίλιο, μετά από άλμα 4,7% τον Μάρτιο.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, το προσωπικό εισόδημα βούτηξε 13,1%, αλλά οι Αμερικανοί συνεχίζουν να έχουν διαθέσιμες αποταμιεύσεις, για να κρατήσουν σε αυξημένα επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες καθώς το ποσοστό αποταμίευσης παραμένει σε υψηλό 15 ετών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v