Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα

Την πιο μεγάλη αύξηση από το 2006 καταγράφουν οι τιμές. Πρώτη στη λίστα η Τουρκία, με άλμα 32%. Ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία, με 22,1%.

Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα

Οι τιμές για σπίτια παγκοσμίως αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μέση τιμή έκανε άλμα 7,3% τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο - είναι η πιο μεγάλη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Τιμών Κατοικιών της εταιρείας Real Estate, Global Knight.

Η Τουρκία ήταν πρώτη στη λίστα, με αύξηση 32%. Ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία με 22,1%. Οι ΗΠΑ κατέκτησαν την πέμπτη θέση με 13,2%, καταγράφοντας την πιο μεγάλη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2005.

Στην Ασία, η Σιγκαπούρη σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών, κατά 6,1%, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα με 5,8% και την Ιαπωνία με 5,7%. Το Χονγκ Κονγκ, η πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, σημείωσε αύξηση 2,1%. Ο δείκτης συγκρίνει τις μέσες τιμές σε 56 χώρες και περιοχές.

Η τεράστια δημοσιονομική και νομισματική δράση, για την ενίσχυση των οικονομιών κατά τη διάρκεια της κρίσης που έφερε η πανδημία κορωνοϊού, προκάλεσε έκρηξη των τιμών ακινήτων παγκοσμίως. Το γεγονός προκαλεί ανησυχίες για φούσκα και πολλές χώρες κάνουν βήματα για να συγκρατήσουν την «τρέλα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v