Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Λευκός καπνός» για το πακέτο υποδομών Μπάιντεν

Το νομοσχέδιο εστιάζδει αποκλειστικά σε φυσικές υποδομές και δεν περιλαμβάνει αύξηση του εταιρικού φόρου. Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν να περάσουν ξεχωριστή νομοθεσία για επενδύσεις σε «ανρθώπινες υποδομές».

ΗΠΑ: «Λευκός καπνός» για το πακέτο υποδομών Μπάιντεν

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι επιτεύχθηκε συμφωνία σε ένα σχέδιο δαπανών σε υποδομές, μετά τη συνάντηση του με δικομματική ομάδα Γερουσιαστών.

«Έχουμε συμφωνία» ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά τη συνάντησή του με μέλη της λεγόμενης ομάδας των 21, η οποία είχε αναλάβει την επίτευξη δικομματικής συμφωνίας σε ένα νομοσχέδιο για τις συναλλαγές. 

«Έγιναν σημαντικοί συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές» υπογράμμισε.

O ίδιος τόνισε ωστόσο ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει μαζί με ξεχωριστή νομοθεσία που προβλέπει δαπάνες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε «ανθρώπινες υποδομές», στις οποίες αντιτίθενται οι Ρεπουμπλικάνοι.

«Θα είναι ένα σύστημα δύο βαθμίδων» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μπάιντεν δεν αποκάλυψε το μέγεθος του πακέτου, αλλά θεωρείται ότι θα κινείται περίπου στο $1,2 τρισ. Το νομοσχέδιο εστιάζδει αποκλειστικά σε φυσικές υποδομές όπως δρόμυς, γέφυρες, σιδηρόδρομους, αγωγούς, ευρυζωνικές συνδέσεις και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σχέδιο δεν θα περιλαμβάνει αύξηση του εταιρικού φόρου, στην οποία ήταν αντίθετοι οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος σκοπεύει να περάσει ξεχωριστή νομοθεσία για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν την παιδική μέριμνα, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, την κλιματική αλλαγή και τη δωρεάν φοίτηση σε πανεπιστήμια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v