Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμφανίστηκε λύση στο πρόβλημα της «οροφής χρέους» στις ΗΠΑ

Πρώτα σημάδια ότι τα μέλη του Κογκρέσου και ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται την πίεση να αποφύγουν μια επιβλαβή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ. Ποια λύση έπεσε στο τραπέζι.

Εμφανίστηκε λύση στο πρόβλημα της «οροφής χρέους» στις ΗΠΑ

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο άνοιξαν ένα παράθυρο προσωρινής λύσης στο θέμα της οροφής χρέους στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι εξετάζουν ένα μέτρο που θα παρατείνει τη δυνατότητα δανεισμού μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η πιθανή αυτή λύση προέκυψε αφότου ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Mitch McConnell προσφέρθηκε να στηρίξει μια βραχυπρόθεσμη επέκταση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ ως μία από δύο επιλογές για να λυθεί η κρίση που έχει τρομάξει τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

Ενώ κάποιοι Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο απέρριψαν άμεσα την πρόταση, άλλοι εξέφρασαν κάποια στήριξη στο μέτρο ως μια μέθοδο για να αποτραπεί η κρίση και να εστιάσουν στην προώθηση της οικονομικής ατζέντας του Τζο Μπάιντεν.

«Κάνουμε καλή πρόοδο. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Ελπίζω να βρούμε μια συμφωνία αύριο το πρωί», τόνισε ο Chuck Schumer, ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, οι εξελίξεις αποτελούν πρώτα σημάδια ότι τα μέλη του Κογκρέσου και ειδικά οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται την πίεση να αποφύγουν μια επιβλαβή στάση πληρωμών στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v