Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάθη κάνουν οι πιλότοι μετά από μήνες απουσίας

Κινητήρες δεν παίρνουν μπρος κατά την απογείωση, τροχοί δεν κατεβαίνουν κατά την προσγείωση... Οι μήνες που έμειναν εκτός εργασίας λόγω της πανδημίας έχουν επιπτώσεις.

Λάθη κάνουν οι πιλότοι μετά από μήνες απουσίας

Επιστρέφοντας στο πιλοτήριο μετά την ανάκαμψη από την Covid-19, πιλότος αμερικανικής εταιρείας ξέχασε να θέσει σε λειτουργία τον δεύτερο κινητήρα του αεροπλάνου κατά την απογείωση... Ενα λάθος που θα μπορούσε να καταλήξει σε καταστροφή, αν δεν είχε ακυρώσει την απογείωση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ένας άλλος πιλότος, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από επτά μήνες λόγω της πανδημίας, συνειδητοποίησε την τελευταία στιγμή ότι δεν είχε κατεβάσει τους τροχούς κατά την προσγείωση και αναγκάστηκε να την ακυρώσει.

Εβδομάδες νωρίτερα, επιβατικό αεροπλάνο που απογειωνόταν από πολυσύχναστο αεροδρόμιο κατευθύνθηκε προς τη λανθασμένη κατεύθυνση -ο πιλότος εργαζόταν πρώτη φορά μετά από έξι μήνες.

Αυτά τα δυνητικά καταστροφικά λάθη συνέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες, καθώς οι πιλότοι επέστρεψαν στην εργασία τους. Σε κάθε περίπτωση, το πλήρωμα τα απέδωσε στην απουσία πτήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Οι βαθιές περικοπές των αεροπορικών εταιρειών άφησαν περίπου 100.000 πιλότους να εργάζονται παγκοσμίως λίγες ώρες ή να παίρνουν άδειες, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v