Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στα σκαριά οδικός χάρτης για είσοδο τραπεζών στα crypto

Τη θέσπιση κανονισμών που θα επιτρέπουν στις τράπεζες να έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα, εξετάζει ειδική ομάδα αξιωματούχων από τρεις διαφορετικές εποπτικές αρχές. Την ίδια ώρα η άνοδος των crypto πιέζει αρκετές κεντρικές τράπεζες να εκδώσουν δικά τους ψηφιακά νομίσματα.

ΗΠΑ: Στα σκαριά οδικός χάρτης για είσοδο τραπεζών στα crypto

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ομάδα αξιωματούχων από διαφορετικές αμερικανικές εποπτικές αρχές επιχειρεί να σχεδιάσει έναν οδικό χάρτη για την εμπλοκή των τραπεζών με τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε στο Reuters η Τζελένα Μακγουίλιαμς, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Διασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Τούτο μπορεί να περιλαμβάνει τη θέσπιση πιο σαφών κανονισμών όσον αφορά τη δυνατότητα κατοχής κρυπτονομισμάτων από τράπεζες για τη χρήση τους ως collateral σε δάνεια, τη διευκόλυνση του trading για λογαριασμό πελατών ή ακόμα και για την κατοχή τους στους ισολογισμούς τους μαζί με άλλα παραδοσιακά στοιχεία ενεργητικού.

«Πιστεύω ότι πρέπει να επιτρέψουμε στις τράπεζες να μπουν σε αυτόν τον χώρο» τόνισε στα περιθώρια συνεδρίου η κα. Μακγούιλιαμς.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, τα σχόλια της κα. Μακγούιλιαμς ρίχνουν φως στα σχέδια μιας ειδικής ομάδας αξιωματούχων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο. Ο στόχος της ομάδας είναι ο συντονισμός των τριών κύριων τραπεζικών εποπτικών αρχών των ΗΠΑ όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρυπτονομισμάτων, της FDIC, της Fed και του Γραφείου του Ελεγκτή του Νομίσματος.

«Ο στόχος μου σε αυτή την ομάδα είναι βασικά να παράσχω ένα μονοπάτι για τις τράπεζες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως φύλακες αυτών των στοιχείων ενεργητικού, να τα χρησιμοποιούν σαν κάποια μορφή collateral» υπογράμμισε η ίδια.

Ψηφιακό νόμισμα από την κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας

Εν τω μεταξύ, μετά τις Μπαχάμες και την Ανατολική Καραϊβική, η Νιγηρία έγινε η τρίτη περιοχή όπου η κεντρική τράπεζα εξέδωσε ψηφιακό νόμισμα.

Η Κίνα είναι πιθανότατα από τις χώρες που θα ακολουθήσουν καθώς ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ψηφιακό γουάν ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v