Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακόπηκε ξανά η τροφοδοσία της Γερμανίας με ρωσικό φυσικό αέριο

Η ροή του ρωσικού αερίου που τροφοδοτεί μεγάλο σταθμό στη Γερμανία αντιστράφηκε από τα δυτικά προς τα ανατολικά για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα.

Διακόπηκε ξανά η τροφοδοσία της Γερμανίας με ρωσικό φυσικό αέριο

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίού από τον αγωγό Γιαμάλ-Ευρώπη προς τη Γερμανία σταμάτησε και πάλι και κινείται αντίστροφα προς τη Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία από τη γερμανική Gascade.

Είναι η δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα που αντιστρέφεται η ροή σε έναν από τους τρεις μεγάλους αγωγούς που τροφοδοτούν την Ευρώπη με ρωσικό αέριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενισχύθηκαν 23% λόγω της διακοπής της ροής προς τη Γερμανία και τον σταθμό Μάλνοου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα στοιχεία της Gascade έδειξαν ότι η ροή φυσικού αερίου στον σταθμό Μάλνοου το Σάββατο μηδενίστηκε. Η Ρωσία είχε διακόψει την τροφοδοσία του σταθμού το περασμένο Σάββατο και την επανεκκίνησε την Πέμπτη.

Το Κρεμλίνο έχει υποσχεθεί να στείλει περισσότερο φυσικό αέριο μετά τις 8 Νοεμβρίου, αφού πρώτα γεμίσει τις δεξαμενές αποθήκευσης στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v