Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O CEO της Deutsche Bank καλεί την ΕΚΤ να συσφίξει τη νομισματική πολιτική

Η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική έχει πάψει να είναι αποτελεσματική τόνισε ο Κρίστιαν Ζέβινγκ, προειδοποιώντας για την παρενέργεια του υψηλού πληθωρισμού.

O CEO της Deutsche Bank καλεί την ΕΚΤ να συσφίξει τη νομισματική πολιτική

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας κάλεσε τους κεντρικούς τραπεζίτες να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική για να παράσχουν αντισταθμιστικά μέτρα στην άνοδο του πληθωρισμού, η οποία όπως τόνισε δημιουργεί ριψοκίνδυνες παρενέργειες και θα διαρκέσει περισσότερο από ότι αναμένουν οι φορείς άσκησης πολιτικής. 

«Το υποτιθέμενο φάρμακο για πάσα νόσο των τελευταίων ετών - τα χαμηλά επιτόκια με φαινομενικά σταθερές τιμές - έχει χάσει τη δραστικότητά του, τώρα παλεύουμε με τις παρενέργειες. Η νομισματική πολιτική πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και καλύτερα να το κάνει το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Κρίστιαν Ζέβινγκ σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη τη Δευτέρα. 

«Οι συνέπειες αυτής της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής θα γίνουν ολοένα και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν όσο οι κεντρικές τράπεζες δεν παίρνουν αντισταθμιστικά μέτρα» προειδοποίησε σύμφωνα με τους Financial Times ο CEO της Deutsche Bank.

«Οι εξαιρετικά χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές πολλών κυβερνήσεων είναι εφικτές μόνο χάρη σε μια εξίσου γενναιόδωρη νομισματική πολιτική η οποία παρεμβαίνει με δραστικό τρόπο στην τιμολόγηση στην αγορά ομολόγων. Αλλά αυτό έχει με τη σερά του σημαντικά ρίσκα και παρενέργειες. Ο πληθωρισμός κινείται ανοδικά σε όλο τον κόσμο με ταχύτερο ρυθμό από ότι θα προέβλεπε οποιοσδήποτε οικονομολόγος πριν από έναν χρόνο» σημείωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v