Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμα €344 εκατ. σε πέντε τράπεζες από τις Βρυξέλλες

Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της έκτης έρευνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για καρτέλ στον χρηματοπιστωτικό τομέα από το 2013.

Πρόστιμα €344 εκατ. σε πέντε τράπεζες από τις Βρυξέλλες

Πρόστιμο σε πέντε τράπεζες επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένων της HSBC και της Credit Suisse, συνολικού ύψους 344 εκατ. ευρώ, για συμμετοχή σε καρτέλ trading συναλλάγματος.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, πρόστιμο επιβλήθηκε και στη UBS, την Barclays και την RBS. Συνολικό πρόστιμο 261 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στις τέσσερις τράπεζες που αποφάσισαν να διευθετήσουν την υπόθεση, δηλαδή τις UBS, Barclays, RBS, HSBC. Οι Βρυξέλλες επέβαλαν πρόστιμο 83 εκατ. στην Credit Suisse.

Η UBS έλαβε πλήρη ασυλία για την αποκάλυψη της ύπαρξης του καρτέλ, αποφεύγοντας πρόστιμο περίπου 94 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της έκτης έρευνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για καρτέλ στον χρηματοπιστωτικό τομέα από το 2013. «Οι αποφάσεις μας για καρτέλ... στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση ενός υγιούς και ανταγωνιστικού χρηματοπιστωτικού τομέα, που είναι απαραίτητος για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», δήλωσε η Margrethe Vestager, επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v