Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το αργό μετά την απόφαση έκπληξη του ΟΠΕΚ

Πτώση ως και 4% σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το αργό πετρέλαιο, καθώς ο ΟΠΕΚ δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της αγοράς για αναβολή της προγραμματισμένης αύξησης της παραγωγής τον Ιανουάριο.

Υποχωρεί το αργό μετά την απόφαση έκπληξη του ΟΠΕΚ

Απώλειες καταγράφει το αργό πετρέλαιο την Πέμπτη καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχες χώρες ετοιμάζονται να προχωρήσουν κανονικά στην προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής τον Ιανουάριο, παρά την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Όμιρκον.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Ρωσία έχει προτείνει σχέδιο για την αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, κόντρα στις προσδοκίες της αγοράς.

Προσχέδιο ανακοινωθέντος αναφέρει μια αντίστοιχη αύξηση.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχωρεί 0,2% στα 65,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να βουτάει ως και 4% στα 63 δολάρια. 

Οι επενδυτές ανέμεναν ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του δεν θα προχωρήσουν στη συμφωνημένη αύξηση παραγωγής λόγω ανησυχιών για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. 

Τις τελευταίες ημέρες οι τιμές έχουν βουτήξει σε «bear market». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πετρελαϊκού καρτέλ, η Γερμανία ανακοίνωσε την επιβολή πιο αυστηρών περιορισμών, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους όσον αφορά τη ζήτηση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v