Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο αισιόδοξοι μπορεί να είμαστε από την πορεία της Ομικρον μέχρι στιγμής

Τι δείχνουν τα αρχικά στοιχεία από το επίκεντρο της νέας παραλλαγής στη Νότια Αφρική. Ποια διαφορά εμφανίζουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε θαλάμους Covid από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Οι εκτιμήσεις του Φάουτσι.

Πόσο αισιόδοξοι μπορεί να είμαστε από την πορεία της Ομικρον μέχρι στιγμής

Δεν έχουν κατακλυστεί μέχρι στιγμής τα νοσοκομεία στη Νότια Αφρική, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το γεγονός προκαλεί κάποια προσεκτική αισιοδοξία ότι το νέο στέλεχος μπορεί να προκαλεί ως επί το πλείστον κυρίως ήπια νόσο.

Τα αρχικά στοιχεία από τη Νότια Αφρική, το επίκεντρο της επιδημίας Όμικρον, είναι «λίγο ενθαρρυντικά όσον αφορά τη σοβαρότητα», δήλωσε την Κυριακή ο Δρ. Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ταυτόχρονα, προειδοποίησε ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι οριστική η εκτίμηση.

Επιστήμονες και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ερευνούν τα διαθέσιμα δεδομένα για να προσπαθήσουν να προβλέψουν τον αντίκτυπο της Όμικρον, καθώς πολλά ερωτήματα σχετικά με το νέο στέλεχος και τις πολλαπλές μεταλλάξεις του παραμένουν αναπάντητα.

Η παραλλαγή, που κυριαρχεί πλέον στη Νότια Αφρική, έχει εντοπιστεί από το Τόκιο έως το Οσλο από τότε που ανακοινώθηκε η ανακάλυψή της στις 25 Νοεμβρίου. Όμως, ο αγώνας για σαφήνεια έχει οδηγήσει μερικές φορές σε αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το πόσο σοβαρή απειλή αντιπροσωπεύει η Όμικρον.

Μία ακόμη ενθαρρυντική ένδειξη είναι ότι το Περιφερειακό Νοσοκομείο Steve Biko and Tshwane στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής είπε ότι οι περισσότεροι ασθενείς στους θαλάμους Covid δεν χρειάζονται οξυγόνο. Αυτό σηματοδοτεί μια διαφοροποίηση από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Ο Φάουτσι είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επανεξετάζει την ταξιδιωτική απαγόρευση σε οκτώ χώρες της Νότιας Αφρικής, καθώς περισσότερες πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v