Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομικρον: Χαλάρωση ταξιδιωτικών περιορισμών για τη Ν. Αφρική θα εξετάσει η ΕΕ

Ορισμένες απαγορεύσεις ενδέχεται να αρθούν σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη. Οι υπουργοί Υγείας του μπλοκ συναντώνται την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ομικρον: Χαλάρωση ταξιδιωτικών περιορισμών για τη Ν. Αφρική θα εξετάσει η ΕΕ

Οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητήσουν την Τρίτη εάν θα αναπροσαρμόσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβάλει στη Νότια Αφρική ως απάντηση στην παραλλαγή Ομικρον.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπουργοί ενδέχεται να συμφωνήσουν στην ανάγκη τεστ PCR για εμβολιασμένους υπηκόους τρίτων χωρών από αυτήν την περιοχή, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει τη χαλάρωση ή την άρση ορισμένων ταξιδιωτικών απαγορεύσεων σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με διπλωμάτη της ΕΕ που γνωρίζει την ατζέντα της συνεδρίασης της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση την Τρίτη θα εξεταστεί επίσης ο τρόπος με τον οποίο τα τρέχοντα εμβόλια είναι πιθανό να ανταποκριθούν στην Ομικρον. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει επίσης τους υπουργούς για τη φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη, η οποία προτάθηκε πέρυσι σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των φαρμάκων, ενισχύοντας παράλληλα την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v