Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 3,9% έτρεξε η οικονομία της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,2%. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 0,9% και στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε τριμηνιαία βάση.

Με 3,9% έτρεξε η οικονομία της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο

Η κατανάλωση των νοικοκυριών οδήγησε την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ήπειρος άνοιξε ξανά μετά τα lockdown της πανδημίας, τα οποία τώρα επιστρέφουν σε κάποιες περιοχές της. Οι δαπάνες των νοικοκυριών συνέβαλαν κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση του ΑΕΠ.

Συνολικά το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,2% το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, σύμφωνα με τη Eurostat. Ωστόσο ήταν 0,3% χαμηλότερα από τα τέλη του 2019. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 2,1% σε τριμηνιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι και το δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε επίσης αυξηθεί κατά 2,2% στην ευρωζώνη και κατά 2,1% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 3,9% στην ευρωζώνη και κατά 4,1% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το τρίτο τρίμηνο του 2021. Το δεύτερο τρίμηνο είχε ανακάμψει κατά 14,4% η ευρωζώνη και κατά 13,8% η ΕΕ.

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 0,9% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο τρίμηνο η απασχόληση είχε ενισχυθεί κατά 0,8% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2,1% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, μετά το +2% του δεύτερου τριμήνου του 2021 και στις δύο ζώνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v