Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pfizer: Τρεις δόσεις του εμβολίου μας «νικούν» την Ομικρον

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας και της BioNTech για τη νέα μετάλλαξη. Μπορούμε να έχουμε έτοιμο εμβόλιο για την Ομικρον τον Μάρτιο, υποστηρίζουν.

Pfizer: Τρεις δόσεις του εμβολίου μας «νικούν» την Ομικρον

Στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή της η Pfizer από κοινού με την BioNTech που κατασκεύασαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υποστηρίζουν ότι σε εργαστηριακές δοκιμές φάνηκε ότι η χορήγηση τριών δόσεων εμβολίου παράγει εξουδετερωτικό αποτέλεσμα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από κατασκευαστή εμβολίου αναφορικά με την αποτελεσματικότητα έναντι της νέας μετάλλαξης, σημειώνει το Reuters.

Οι δύο εταιρείες επεσήμαναν ότι οι δύο δόσεις οδηγούν σε σημαντικά λιγότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά μια τρίτη δόση του εμβολίου τους τα αυξάνουν κατά 25 φορές. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται παρόμοιο επίπεδο αντισωμάτων όπως αυτό που καταγράφηκε στις δύο δόσεις έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού και άλλων μεταλλάξεων.

Προσθέτουν ότι αν χρειάζεται, μπορούν να παραδώσουν ένα εμβόλιο που θα στοχεύει στην Όμικρον έως τον Μάρτιο του 2022.

Είναι ξεκάθαρο από τα πρώτα δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με την τρίτη δόση είπε ο Αλ. Μπουρλά της Pfizer. Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι η τρίτη δόση μπορεί να προσφέρει αρκετή προστασία από την ασθένεια, συμπλήρωσε ο Ugur Sahin της BioNTech. Τα στοιχεία είναι προκαταρκτικά καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v