Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση 30% για τις τιμές λαχανικών στην Κίνα τον Νοέμβριο

Oι υψηλότερες τιμές της ενέργειας και η ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και της απασχόλησης θα οδηγήσουν τον πληθωρισμό σε υψηλό δεκαετίας την επόμενη χρονιά στην Ασία, όπως εκτιμά η Bank of America.

Εκτόξευση 30% για τις τιμές λαχανικών στην Κίνα τον Νοέμβριο

Στο πιο υψηλό της τελευταίας δεκαετίας αναμένεται ο πληθωρισμός στις οικονομίες της νοτιοανατολικής Ασίας την επόμενη χρονιά, βάζοντας τις βάσεις για την έναρξη σύσφιξης νομισματικής πολιτικής σε ολόκληρη την περιοχή, σύμφωνα με την Bank of America.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας και η ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης και της απασχόλησης θα οδηγήσουν τον πληθωρισμό στο 2,7% κατά μέσο όρο το 2022, από το εκτιμώμενο 2,2% φέτος, δήλωσε ο οικονομολόγος της BofA Securities ASEAN Faiz Nagutha. Το Βιετνάμ και η Ινδονησία αναμένεται να δουν την πιο απότομη αύξηση των τιμών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το CNBC, οι τιμές των φρέσκων λαχανικών αυξήθηκαν κατά 30,6% τον Νοέμβριο στην Κίνα σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη. Η άνοδος ήρθε μετά την ετήσια αύξηση κατά 15,9% του Οκτωβρίου, καθώς οι πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα τους τελευταίους μήνες έπληξαν τα αγροκτήματα.

Οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα ενισχύθηκαν κατά 2,3% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, μετά την ετήσια άνοδο κατά 1,5% έναν μήνα πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v