Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως σε κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca για την πρόληψη κορωνοϊού

Πόσο διαρκεί η προστασία του Evusheld σε ανθρώπους που έχουν κίνδυνο για Covid-19. Η θεραπεία εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πόσο δουλεύει έναντι την Ομικρον.

Πράσινο φως σε κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca για την πρόληψη κορωνοϊού

Αδεια έκτακτης ανάγκης για τη θεραπεία με αντισώματα μακράς δράσης της AstraZeneca έδωσε η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ. Παρέχει προστασία σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για Covid-19 και δεν ανταποκρίνονται στα εμβόλια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Μένε Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης βιοφαρμακευτικών προϊόντων της AstraZeneca, δήλωσε ότι το Evusheld είναι «η πρώτη θεραπεία με αντισώματα που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για την πρόληψη των συμπτωμάτων της Covid-19 πριν από την έκθεση στον ιό».

Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία για την παροχή 700.000 δόσεων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η ενδομυϊκή ένεση προσφέρει έως και έναν ολόκληρο χρόνο προστασίας από τον Covid-19. Μια δοκιμή έδειξε ότι το κοκτέηλ μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης Covid-19 κατά 77%. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία, όπου τα δεδομένα δοκιμών έδειξαν ότι μείωσε τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου στο μισό.

Η AstraZeneca εξετάζει αν η θεραπεία μπορεί να προστατεύσει από την παραλλαγή Ομικρον. Μέχρι στιγμής, οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι οι μεταλλάξεις που παρατηρήθηκαν στην Ομικρον δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v