Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε γήπεδα και ιπποδρόμους στήνει εμβολιαστικά κέντρα η Βρετανία

Με τις καθημερινές μολύνσεις να φτάνουν τις 200.000 και την Ομικρον να αποτελεί το 20% των κρουσμάτων στην Αγγλία, επιταχύνεται το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων. Πού έχει μπει ο στόχος.

Σε γήπεδα και ιπποδρόμους στήνει εμβολιαστικά κέντρα η Βρετανία

Εκατοντάδες ακόμη εμβολιαστικά κέντρα υποσχέθηκε να ανοίξει το Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των γηπέδων ποδοσφαίρου και των ιπποδρομιών, καθώς προσπαθεί να αυξήσει τη μαζική παροχή ενισχυτικών δόσεων, εν μέσω αύξησης κρουσμάτων Ομικρον.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η κίνηση έρχεται αφότου ο υπουργός Υγείας Sajid Javid είπε στο Κοινοβούλιο ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού αντιπροσωπεύει πλέον το 20% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στην Αγγλία, ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός καθημερινών μολύνσεων είναι περίπου 200.000.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας πρέπει να ξεπεράσει το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών - 844.000 τον Μάρτιο - «μέρα με τη μέρα» για να επιτύχει τον στόχο της κυβέρνησης να προσφέρει σε όλους τους ενήλικες ενισχυτική δόση μέχρι τη νέα χρονιά.

Τη Δευτέρα, ο Τζόνσον αρνήθηκε επανειλημμένα να αποκλείσει την επιβολή περαιτέρω μέτρων πριν από τα Χριστούγεννα για να προσπαθήσει να συγκρατήσει την Ομικρον. «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», είπε, ενώ επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνδέεται με την παραλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v