Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Θετικό outlook για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα

Η αναθεώρηση έρχεται μετά τη συμφωνία της Τράπεζας Κύπρου για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους €600 εκατ. και ακινήτων ύψους €121 εκατ. Ο οίκος αξιολόγησης αναμένει βελτίωση της ποιότητας των asset της Ελληνικής Τράπεζας.

Fitch: Θετικό outlook για Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα

Σε θετικό από αρνητικό αναθεώρησε η Fitch Ratings το outlook της Τράπεζας Κύπρου, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας στο 'Β-' και της βιωσιμότητας (VR) στο 'b-'.

Οπως αναφέρει o oίκος αξιολόγησης, η αναθεώρηση του outlook έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι η Τράπεζα Κύπρου έκλεισε συμφωνία για πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ και ακινήτων ύψους 121 εκατ. ευρώ.

Η Fitch αναφέρει ότι η θετική προοπτική αντανακλά επίσης τη σημαντική πρόοδο στη μείωση των προβληματικών asset από τα τέλη του 2019, παρά το δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον στην Κύπρο, και την προσδοκία ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, σε θετική από αρνητική αναθεώρησε την προοπτική της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας στο 'Β' και της βιωσιμότητας στο 'b'.

Οπως αναφέρει η Fitch, η θετική προοπτική αντανακλά την προσδοκία μας ότι η ποιότητα των asset θα βελτιωθεί καθώς η Ελληνική Τράπεζα εργάζεται για να φτάσει σε συμφωνία έως τις αρχές του 2022 για διάθεση 700 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v