Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλά νέα από Ν. Αφρική: Βουτιά 91% στις νοσηλείες με την Ομικρον

Αισιοδοξία δημιουργεί η σύγκριση κρουσμάτων-νοσηλειών στο κύμα της Ομικρον έναντι αυτού της Δέλτα. Τα δεδομένα από την εξέλιξη των μολύνσεων.

Καλά νέα από Ν. Αφρική: Βουτιά 91% στις νοσηλείες με την Ομικρον

Το ποσοστό εισαγωγής στα νοσοκομεία της Νότιας Αφρικής νέων κρουσμάτων Covid-19 μειώθηκε κατά 91% τη δεύτερη εβδομάδα του τρέχοντος κύματος μόλυνσης που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον, σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μόνο το 1,7% των λοιμώξεων από Covid-19 τη δεύτερη εβδομάδα του τέταρτου κύματος λοιμώξεων εισήχθησαν στο νοσοκομείο, σε σύγκριση με 19% την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος, το οποίο είχε προκληθεί από τη μετάλλαξη Δέλτα. Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Joe Phaahla.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα εκείνη την εβδομάδα του τρέχοντος κύματος της παραλλαγής Όμικρον ήταν περίπου 20.000 την ημέρα, σε σύγκριση με τις 4.400 την ίδια εβδομάδα του τρίτου κύματος, όπως πρόσθεσε.

Οι λοιμώξεις στο Gauteng, όπου η Νότια Αφρική εντόπισε για πρώτη φορά την παραλλαγή Όμικρον, μπορεί να έχουν κορυφωθεί, είπε. Οι λοιμώξεις στη βορειοδυτική περιφέρεια μπορεί επίσης να κορυφώνονται, έδειξαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v