Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαρτσελόνα: €1,5 δισ. για την ανακαίνιση του Καμπ Νου

«Ναι» από τα μέλη του αθλητικού συλλόγου σε πακέτο χρηματοδότησης για το μεγαλύτερο στάδιο της Ευρώπης, που ωστόσο μετρά 64 χρόνια.

Μπαρτσελόνα: €1,5 δισ. για την ανακαίνιση του Καμπ Νου

Πακέτο χρηματοδότησης ύψους έως και 1,5 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση του εμβληματικού σταδίου Καμπ Νου και των σχετικών εγκαταστάσεων του συλλόγου ενέκριναν τα μέλη της FC Barcelona.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα χρήματα θα βοηθήσουν στην ανακαίνιση του μεγαλύτερου σταδίου της Ευρώπης -ηλικίας 64 ετών- με χωρητικότητα 105.000 φιλάθλων, καθώς και ενός κλειστού γηπέδου και άλλων εγκαταστάσεων, ανέφερε η ποδοσφαιρική ομάδα.

Η FC Barcelona ανήκει στα 137.000 μέλη της, εκ των οποίων τα 42.693 ή το 88% όσων ψήφισαν, στήριξαν τη χρηματοδότηση του έργου, γνωστό ως Espai Barca, ανέφερε ο σύλλογος.

Πρόσθεσε ότι αναμένει να έχει έσοδα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς το Espai Barca έχει έσοδα από εκδηλώσεις, χορηγίες, δικαιώματα, εισιτήρια κτλ.

Οι εγκαταστάσεις του γηπέδου δεν είναι σε καλή κατάσταση, με τον σύλλογο να χρηματοδοτεί τακτικές επισκευές και να πληρώνει πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v