Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει τον διακόπτη στους μισούς αντιδραστήρες η Γερμανία

Ενώ οι διακοπές λειτουργίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια, είναι ένας λόγος για τον οποίο οι τιμές ρεύματος είναι υψηλότερες για την επόμενη χρονιά: Η ηλεκτρική ενέργεια παράδοσης 2022 έχει υπερπενταπλασιαστεί φέτος.

Κατεβάζει τον διακόπτη στους μισούς αντιδραστήρες η Γερμανία

Η Γερμανία πρόκειται να κλείσει σχεδόν το ήμισυ της πυρηνικής της ισχύος πριν από το τέλος του έτους, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα ευρωπαϊκά δίκτυα που αντιμετωπίζουν ήδη ένα από τα χειρότερα ενεργειακά προβλήματα στην ιστορία της περιοχής.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι διακοπές λειτουργίας των Grohnde, Gundremmingen C και Brokdorf -- μέρος της σταδιακής κατάργησης της πυρηνικής ενέργειας της χώρας -- θα αφήσουν ενεργούς μόνο τρεις σταθμούς, οι οποίοι θα τεθούν εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος του 2022.

Πέρα από τις πιέσεις στον εφοδιασμό, το κλείσιμο αφαιρεί μια βασική πηγή ισχύος χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε μία χώρα όπου οι εκπομπές ρύπων αυξάνονται.

Τα εργοστάσια ατομικής ενέργειας έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν ενέργεια όλο το εικοσιτετράωρο, παρέχοντας πολύτιμη υποστήριξη όταν η αιολική ή ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί.

Ενώ οι διακοπές λειτουργίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια, είναι ένας λόγος για τον οποίο οι τιμές ρεύματος είναι υψηλότερες την επόμενη χρονιά: Η ηλεκτρική ενέργεια παράδοσης 2022 έχει υπερπενταπλασιαστεί φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v