Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα: Πότε φθίνει η προστασία της 3ης δόσης στην Ομικρον

Πόσες εβδομάδες μετά την ενισχυτική δόση αρχίζει να μειώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Σημαντική προειδοποίηση από επιστήμονες.

Ερευνα: Πότε φθίνει η προστασία της 3ης δόσης στην Ομικρον

Λιγότερο σοβαρή αλλά πιο μεταδοτική από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος Covid-19 μέχρι σήμερα δείχνει η Όμικρον, όπως κατέληξε μια μελέτη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ενισχύοντας έρευνα που έχει δείξει χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας από την παραλλαγή που εξαπλώνεται γρήγορα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όσοι έχουν μολυνθεί με Όμικρον έχουν 50% έως 70% λιγότερες πιθανότητες από ό,τι εκείνοι που είχαν κολλήσει Δέλτα να εισαχθούν σε νοσοκομεία, δήλωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ασθενείς με Όμικρον έχουν επίσης 31% έως 45% λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν στα Επείγοντα Περιστατικά από εκείνους που είχαν Δέλτα.

Τα δεδομένα του Οργανισμού συνοδεύονται από μια σημαντική προειδοποίηση: Ενώ ένα ενισχυτικό εμβόλιο βελτιώνει την προστασία έναντι της Όμικρον, η αποτελεσματικότητά του αρχίζει να μειώνεται πιο γρήγορα από ό,τι με τη Δέλτα και είναι 15% έως 25% χαμηλότερη, ξεκινώντας 10 εβδομάδες μετά την τρίτη δόση. Ο Οργανισμός προειδοποίησε επίσης ότι η νέα παραλλαγή είναι τόσο μολυσματική, που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ακόμη σημαντικό αριθμό σοβαρών κρουσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v