Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιο ρεκόρ στις ΗΠΑ: Πάνω από 1 εκατ. κρούσματα σε μία μέρα

Τσουνάμι Όμικρον: Ο αριθμός των λοιμώξεων της Δευτέρας είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των 590.000 που καταγράφηκε πριν από τέσσερις ημέρες.

Παγκόσμιο ρεκόρ στις ΗΠΑ: Πάνω από 1 εκατ. κρούσματα σε μία μέρα

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν με Covid-19 τη Δευτέρα, καθώς το τσουνάμι της Όμικρον χτυπάει κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή οδήγησε τα κρούσματα στις ΗΠΑ σε ρεκόρ, τα περισσότερα -με μεγάλη διαφορά- που έχει αναφέρει ποτέ οποιαδήποτε χώρα.

Ο αριθμός της Δευτέρας είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ των περίπου 590.000 που καταγράφηκαν πριν από τέσσερις ημέρες στις ΗΠΑ, το οποίο ήταν επίσης διπλάσιο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι επίσης υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί οπουδήποτε αλλού, οποιαδήποτε στιγμή από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από δύο χρόνια.

Ο υψηλότερος αριθμός εκτός ΗΠΑ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της έξαρσης της Δέλτα στην Ινδία, όταν περισσότεροι από 414.000 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στις 7 Μαΐου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v