Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβόλιο κατά Ομικρον φτιάχνει ήδη η Pfizer

Το υβριδικό εμβόλιο θα χτυπάει και το αρχικό στέλεχος. Πότε θα είναι έτοιμη η εταιρεία να προσεγγίσει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να το φέρει στην αγορά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο. Δοκιμάζει και μεγαλύτερες δόσεις.

Εμβόλιο κατά Ομικρον φτιάχνει ήδη η Pfizer

Υβριδικό εμβόλιο που συνδυάζει το αρχικό εμβόλιο με ένα σκεύασμα που προστατεύει από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον αναπτύσσει η Pfizer.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η Pfizer θα αξιολογήσει τη νέα υβριδική φόρμουλα και θα καθορίσει ποια είναι η πιο κατάλληλη για να προχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Αλμπερτ Μπουρλά στο συνέδριο JPMorgan Healthcare.

Η Pfizer θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο να προσεγγίσει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να φέρει στην αγορά το τροποποιημένο εμβόλιο και έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή, είπε ο Μπουρλά.

Η Pfizer είχε πει στα τέλη Νοεμβρίου, λίγο μετά την πρώτη ανίχνευση του νέου στελέχους στη Νότια Αφρική, ότι εργαζόταν σε ένα αυτόνομο εμβόλιο, ειδικό για την Όμικρον.

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα των φαρμάκων με έδρα τη Νέα Υόρκη και η γερμανική BioNTech με την οποία συνεργάζεται δοκιμάζουν επίσης εκδοχές υψηλότερης δόσης του εμβολίου τους και αξιολογούν διαφορετικά δοσολογικά προγράμματα, είπε ο Μπουρλά.

Πρόσθεσε ότι συνεχίζει να παρέχει πρόσθετους πόρους στη μονάδα εμβολίων της εταιρείας και επίσης ότι προσπαθεί να αναπτύξει την τεχνολογία RNA της σε άλλους χώρους.

Η Pfizer κάνει επίσης προόδους στην πρόσβαση στο χάπι κατά της Covid-19, Paxlovid. «Σε μερικές εβδομάδες, θα το έχουμε παντού», είπε ο Μπουρλά για το χάπι στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v