Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα: Ενώσεις κάνναβης προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nature Products δείχνει ότι δύο ενώσεις κάνναβης καταφέρνουν να σταματήσουν τη διείσδυση του ιού σε υγιή κύτταρα.

Ερευνα: Ενώσεις κάνναβης προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Ενώσεις κάνναβης εμποδίζουν τον ιό που προκαλεί την Covid-19 από το να διεισδύσει σε υγιή ανθρώπινα κύτταρα, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nature Products.

Οι δύο ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη -που ονομάζονται κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και κανναβιδιολικό οξύ ή CBDA- εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια χημικού ελέγχου ως στοιχεία που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Στη μελέτη, δέθηκαν με τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στον ιό και εμπόδισαν από το να ακολουθήσει ένα στάδιο που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να μολύνει ανθρώπους.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση έναντι των μεταλλάξεων Αλφα και Βήτα του ιού σε εργαστήριο. Η μελέτη δεν περιελάμβανε τη χορήγησή τους σε άτομα ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με άλλους που δεν τις χρησιμοποιούν.

«Αυτές οι ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στους ανθρώπους», δήλωσε ο Richard van Breemen, ερευνητής στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της πολιτείας Όρεγκον. «Έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν καθώς και να θεραπεύσουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2», σημείωσε σε δήλωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v