Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε τη δίκη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακυρώθηκε η βίζα του

Ο Νο 1 τενίστας παγκοσμίως πρόκειται να απελαθεί. Δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open στη Μελβούρνη. Επρόκειτο να παίξει τον πρώτο του αγώνα τη Δευτέρα.

Εχασε τη δίκη ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ακυρώθηκε η βίζα του

Με απόφασή του το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας ακύρωσε την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι δικαστές που άκουσαν τα επιχειρήματα από τους δικηγόρους του Τζόκοβιτς αλλά και από την πλευρά του Ομοσπονδιακού υπουργού μετανάστευσης πήραν την τελική απόφαση για την υπόθεση.

Τελική, καθώς η δίκη που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στη Μελβούρνη εγινε με τη διευρυμένη σύνθεση τριών ανώτατων δικαστών αντί για έναν και όπως προβλέπεται η όποια απόφαση των, δεν είναι εφέσιμη.

Οπως μεταδίδει το BBC, έχασε την τελευταία του προσπάθεια να παραμείνει στην Αυστραλία και πρόκειται να απελαθεί. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ο 34χρονος αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ο Τζόκοβιτς δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open στη Μελβούρνη. Επρόκειτο να παίξει τον πρώτο του αγώνα τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής ακρόασης της Κυριακής ενώπιον ομάδας τριών δικαστών, η υπεράσπιση του Τζόκοβιτς υποστήριξε ανεπιτυχώς ότι οι λόγοι που έδωσε η κυβέρνηση ήταν «άκυροι και παράλογοι».

Χθες Σάββατο ήταν υπό κράτηση στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της Covid-19.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v