Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alert από τις αεροπορικές για 5G: Μπορεί να επηρεάσει τα όργανα του αεροσκάφους

Ανησυχούν ότι τα σήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όργανα που μετρούν το ύψος ενός αεροσκάφους. Προειδοποιούν για «καταστροφικές διαταραχές» που συνδέονται με την κυκλοφορία του.

Alert από τις αεροπορικές για 5G: Μπορεί να επηρεάσει τα όργανα του αεροσκάφους

Ενωση που εκπροσωπεί μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών Pete Buttigieg και τις ρυθμιστικές αρχές επικοινωνιών και αεροπορίας της χώρας να εμποδίσουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρέχουν υπηρεσίες 5G κοντά σε αεροδρόμια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν με επιστολή τη Δευτέρα ότι οι ταξιδιώτες σε αεροπλάνα και πλοία θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι με «καταστροφικές διαταραχές» εάν οι νέες συχνότητες ζώνης C τεθούν σε λειτουργία εντός δύο μιλίων από το σημείο που πετούν τα αεροσκάφη. Η Eνωση δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τους αερομεταφορείς για να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των AT&T Inc. και Verizon Communications Inc., κατέληξαν σε συμφωνία με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την έναρξη της νέας υπηρεσίας στις 19 Ιανουαρίου. Οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν ότι τα σήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όργανα που μετρούν το ύψος ενός αεροσκάφους.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, που ήρθε στα χέρια του Bloomberg News, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue Airways Corp. Robin Hayes είπε ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει «την πιθανότητα σημαντικών διαταραχών στις πτήσεις από την Τετάρτη που θα φέρουν περαιτέρω εντάσεις στο ήδη εύθραυστο αεροπορικό μας σύστημα και θα αναστατώσουν το ταξιδιωτικό κοινό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v