Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω 5G στις ΗΠΑ

Οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν ότι τα σήματα 5G στα αεροδρόμια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όργανα που μετρούν το ύψος ενός αεροσκάφους.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω 5G στις ΗΠΑ

Η αεροπορική εταιρία American Airlines ανακοίνωσε χθες ότι είχε μερικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ως συνέπεια της προσφοράς υπηρεσιών 5G σε αμερικανικά αεροδρόμια, αλλά και μερικές πρόσθετες επιπτώσεις στον στόλο των περιφερειακών αεροσκαφών της.

Ο Ντέιβιντ Σέιμουρ υπεύθυνος επιχειρησιακής λειτουργίας της American Airlines ενημέρωσε τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι αναμένει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) θα προχωρήσει σύντομα, στην έκδοση επικαιροποιημένων επιχειρησιακών προϋποθέσεων για τα αεροσκάφη Airbus και τους περιφερειακούς στόλους. Οι νέες αυτές επιχειρησιακές προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην αναφερόμενη αεροπορική εταιρία να δραστηριοποιείται κανονικά στα περισσότερα αεροδρόμια.«Έχουμε δει μικρές επιχειρησιακές επιπτώσεις» δήλωσε ο Σέιμουρ.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία Korean Air ανακοίνωσε ότι θα επιχειρεί με αεροσκάφη 777 και 747 σε πτήσεις προς αεροδρόμια των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό της, μετά τις νέες οδηγίες που έλαβε από την FAA αναφορικά με τις υπηρεσίες 5G σε αμερικανικά αεροδρόμια.

Alert από τις αεροπορικές για 5G: Μπορεί να επηρεάσει τα όργανα του αεροσκάφους

Ενωση που εκπροσωπεί μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ζήτησε την Τρίτη από τον Υπουργό Μεταφορών Pete Buttigieg και τις ρυθμιστικές αρχές επικοινωνιών και αεροπορίας της χώρας να εμποδίσουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να παρέχουν υπηρεσίες 5G κοντά σε αεροδρόμια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποίησαν με επιστολή τη Δευτέρα ότι οι ταξιδιώτες σε αεροπλάνα και πλοία θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωποι με «καταστροφικές διαταραχές» εάν οι νέες συχνότητες ζώνης C τεθούν σε λειτουργία εντός δύο μιλίων από το σημείο που πετούν τα αεροσκάφη. Η Eνωση δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τους αερομεταφορείς για να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των AT&T Inc. και Verizon Communications Inc., κατέληξαν σε συμφωνία με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την έναρξη της νέας υπηρεσίας στις 19 Ιανουαρίου. Οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν ότι τα σήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα όργανα που μετρούν το ύψος ενός αεροσκάφους.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, που ήρθε στα χέρια του Bloomberg News, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue Airways Corp. Robin Hayes είπε ότι η αεροπορική εταιρεία αντιμετωπίζει «την πιθανότητα σημαντικών διαταραχών στις πτήσεις από την Τετάρτη που θα φέρουν περαιτέρω εντάσεις στο ήδη εύθραυστο αεροπορικό μας σύστημα και θα αναστατώσουν το ταξιδιωτικό κοινό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v