Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Η Lufthansa σε διαπραγματεύσεις για εξαγορά του 40% της ITA Airways

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ένα deal την επόμενη εβδομάδα. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την τιμή.

Reuters: Η Lufthansa σε διαπραγματεύσεις για εξαγορά του 40% της ITA Airways

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ποσοστού 40% της ιταλικής ITA Airways –διαδόχου της Alitalia- βρίσκεται η γερμανική Lufthansa, όπως δήλωσαν στο Reuters δυο πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εφημερίδα που ανέφερε πως ένα deal θα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις για μια συγχώνευση μεταξύ της εν μέρει κρατικής Lufthansa με την ΙΤΑ Airways συνεχίζονται με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά, ανέφερε η μια πηγή, προσθέτοντας πως η τιμή για το προαναφερθέν ποσοστό βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Η δεύτερη πηγή σημείωσε πως η Lufthansa και η ITA βρίσκονται σε συζητήσεις για μια πώληση ποσοστού 40%, αλλά μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από απλώς μερικές ημέρες για να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία.

Εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει, επανέλαβε όμως προηγούμενη δήλωση πως ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι ανοικτός στην πιθανότητα μιας συνεργασίας με την ITA.

Εκπρόσωπος της ITA, ερωτηθείς για σχόλιο αναφορικά με μια πιθανή επένδυση από τη Lufthansa, δεν ανέφερε τη Lufthansa, αλλά είπε πως το top management της εταιρείας θα παρουσιάσει στο ΔΣ της εταιρείας ένα στρατηγικό σχέδιο στις 31 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα ανοίξει ένα data room, που θα επιτρέψει σε πιθανούς «μνηστήρες» ή εταίρους να έχουν πρόσβαση σε βασικά χρηματοοικονομικά έγγραφα για να εκτιμήσουν την αξία της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v